Annons
Nyheter

Överklagar friande dom efter skott mot barn

Brott • Publicerad 8 mars 2022
Poliser på plats i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde i juli förra året. Arkivbild.
Poliser på plats i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde i juli förra året. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Tingsrätten friade den 25-årige man som åtalades för att ha varit den som höll i vapnet som avfyrades och skadade två små barn i Visättra i Flemingsberg i somras.

Åklagaren har nu överklagat domen till hovrätten och yrkar på att mannen ska dömas enligt åtalet, det vill säga för grov misshandel, vållande till kroppsskada - grovt brott och grovt vapenbrott.

Annons

Skottlossningen ägde rum vid 20-tiden på kvällen i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg. På en gångbro pågick en misstänkt gänguppgörelse mellan flera män i 25–30-årsåldern och ett skott gick av när en pistol användes som tillhygge.

Barnen, sex och sju år gamla, träffades i benen men skadorna var inte livshotande och bedöms inte ha orsakat några bestående fysiska men.

I målet döms två andra män för grov misshandel till fängelse i ett och ett halvt år, och en fjärde, som var den som blev misshandlad, för grovt vapenbrott till fängelse i ett år, då det konstaterats att han haft ett vapen med sig.

Även de tre som dömdes i tingsrätten har överklagat och vill att åtalen mot dem ska ogillas alternativt att straffen ska mildras.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons