Annons
Nyheter

Överklagar livstidsdom för mord och våldtäkt

Brott • Publicerad 10 november 2020
Mannen dömdes till livstids fängelse av Ångermanlands tingsrätt. Arkivbild.
Mannen dömdes till livstids fängelse av Ångermanlands tingsrätt. Arkivbild.Foto: Mats Andersson / TT

En 23-årig man som dömdes till livstids fängelse för mord i Härnösand tidigare i år överklagar sin dom till Hovrätten för Nedre Norrland.

Mannen, som även dömdes för grov våldtäkt, våldtäkt, försök till grov misshandel samt grovt olaga hot, yrkar på att han endast ska dömas för grov våldtäkt.

Annons

Händelserna utspelade sig natten till den 11 maj i en lägenhet i Härnösand.

Mannen dömdes i Ångermanlands tingsrätt för att ha knivmördat en man som befann sig i lägenheten, samt för att ha våldtagit en kvinna i lägenheten två gånger under hot. Han dömdes även för att ha försökt misshandla en man som kom till lägenheten under natten.

Enligt mannen dödade han offret, som han högg i ryggen med en kniv när denne stod och borstade tänderna, i nödvärn.

Även kvinnan som blev våldtagen och mannen som utsattes för misshandelsförsöket har överklagat tingsrättens dom. Mannen vill att 23-åringen ska dömas för mordförsök, alternativt grov misshandel. Kvinnan yrkar på högre skadestånd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons