Annons
Nyheter

Överlag nedåt på ledande Asienbörser

Det började uppåt på flera stora Asienbörser, bland annat i Tokyo. Men vid stängning hade trenden vänt.
Tokyobörsens Nikkei 225-index sjönk 0,3 procent, medan det bredare Topix-index gick ned 0,1 procent.
Börs • Publicerad 9 mars 2022
Tokyobörsen stiger under onsdagen, efter flera dagars nedgångar. Arkivbild.
Tokyobörsen stiger under onsdagen, efter flera dagars nedgångar. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Taiwanbörsen höll emot och stängde upp med 1,1 procent, medan Kospi-index på Seoulbörsen stängde ned med 1,1 procent.

Hongkongbörsen låg inför den avslutande handeln på minus 1,8 procent, medan börserna i Shenzhen och Shanghai hade backat med 2 respektive 1,7 procent. Enligt Bloomberg kan det finnas en koppling till att den norska oljefonden, världens största ägare av börsnoterade företag, ha börjat rensa ut i portföljen till följd av Ukrainakriget.

Annons

Råoljepriset fortsatte uppåt med 5 procent efter beskedet om att USA stoppar import av olja, gas och kol från Ryssland samtidigt som Storbritannien uppger att man ska dra ned importen av rysk olja till noll under året.

Även EU, som importerar 40 procent av sin naturgas från Ryssland, har enats om att kraftigt reducera importen av ryska energiråvaror framöver. Siktet är inställt på att dra ned gasimporten från Ryssland med två tredjedelar på ett år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons