GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Översvämningar hotar miljoner i Bangladesh

Bangladesh • Publicerad 21 maj 2022
Lokalbefolkning vadar i vatten efter en tidigare översvämning i Bangladesh. Arkivbild.
Lokalbefolkning vadar i vatten efter en tidigare översvämning i Bangladesh. Arkivbild.Foto: Pavel Rahman/AP/TT

Uppemot två miljoner människor har blivit strandsatta efter stora översvämningar i Bangladesh den senaste veckan. Minst tio personer har mist livet.

I vad som beskrivs som de värsta översvämningarna i landet på nära 20 år har stora fördämningar vid floden Barak brustit och över 100 byar i distriktet Zakiganj i nordost står under vatten.

Nya skyfall väntas i Indien, vilka kommer att fylla på floderna och ge ytterligare översvämningar i området. Samtidigt varnar myndigheterna för att fördämningarna bara kan lagas när vattnet sjunkit undan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.