Annons
Nyheter

Övning inleds med radiosänd mobiliseringsorder

Försvar • Publicerad 24 mars 2023
Stockholms amfibieregemente genomför den årliga övningen Archipelago endeavour tillsammans med styrkor från den amerikanska marinkåren i september i fjol.
Stockholms amfibieregemente genomför den årliga övningen Archipelago endeavour tillsammans med styrkor från den amerikanska marinkåren i september i fjol.Foto: Claudio Bresciani/TT

Ett mobiliseringsmeddelande till en övning kommer att sändas via Sveriges Radio P4, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Meddelandet ska sändas den 24 april och inleda försvarsmaktsövningen Aurora 23, där Sverige ska öva tillsammans med ytterligare 14 länder.

Annons

"Du som har fått en inkallelse till krigsförbandsövning (KFÖ) med start den 24 april, ska nu så snart som möjligt inställa dig på den plats som anges i inkallelseordern", lyder en del av meddelandet som kommer att sändas över hela landet, ungefär som trafikredaktionens meddelanden.

Anledningen är att mobiliseringen ska övas in på ett så verklighetstroget sätt som möjligt.

Vid allmän mobilisering, alltså när det inte handlar om en övning, sprids informationen via beredskapslarm, radio, tv samt brevinkallelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons