GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pandemin kan försena elbussar

Transport • Publicerad 5 februari 2021
Eldriven buss i stadstrafik i Stockholm. Arkivbild.
Eldriven buss i stadstrafik i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kollektivtrafikens biljettintäkter har rasat under coronapandemin och nu befaras att omställningen till mer klimatvänliga transporter, såsom elbussar, kan försenas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Svensk Kollektivtrafiks ordförande Kristoffer Tamsons (M) säger till Ekot att pengar som hade kunnat användas för inköp av till exempel elbussar, nu i stället går till att hålla i gång trafiken.

Enligt infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kan det behövas ett samarbete mellan staten och regionerna för att klara det stora investeringsbehov som kollektivtrafiken står inför.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.