1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vikande stöd för Johnson under pandemin

Britternas tilltro till landets hantering av pandemin sjunker. Samtidigt minskar också förtroendet för regeringen, visar flera nya opinionsundersökningar.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har inte mycket att klappa för just nu, enligt opinionsmätningar i landet.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den stadiga nedgången i förtroende för den brittiska regeringen sedan pandemin startade fortsätter. 47 procent av britterna tycker att Boris Johnsons regering har hanterat coronakrisen dåligt, medan 34 procent tycker att den har agerat bra, enligt en ny undersökning från Opinium.

Oppositionspartiet Labour knappar in och ligger nu bara två–tre procentenheter efter regerande Tories i opinionen.

Stödet för den konservativa regeringen har i veckan sjunkit fyra procentenheter till 41 procent, samtidigt som förtroendet för Labour har stigit till 39 procent, enligt en undersökning från Survation.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Britter känner i högre grad misstro mot sin regering än invånare i andra G7-länder, visade en undersökning från Kantar tidigare i veckan.

Storbritannien har högst dödssiffror i Europa, med över 50 000 avlidna i sviterna av coronaviruset enligt en nyberäkning baserat på officiella källor. Bara USA, med nästan 110 000 avlidna, har högre dödsstal under pandemin.

Nästa allmänna val i Storbritannien hålls 2024.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.