Annons
Nyheter

Kvinna skadad vid rån i Kalmar – larm om skott

Brott • Publicerad 1 november 2022
Tre maskerade gärningsmän försvann till fots efter att ha försökt råna en livsmedelsbutik i Kalmar kommun. Arkivbild.
Tre maskerade gärningsmän försvann till fots efter att ha försökt råna en livsmedelsbutik i Kalmar kommun. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tre maskerade gärningsmän i vita dödskalledräkter slog till mot en livsmedelsbutik i Ljungbyholm i Kalmar kommun på tisdagskvällen. I samband med rånet eller rånförsöket fördes en kvinnlig butiksanställd till sjukhus med en stick- eller skärskada.

– Jag vill inte gå in på skadeläget, men det är inte omedelbart livshotande, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Rånarna var beväpnade med pistolliknande föremål och kniv. Både personal och kunder fanns i butiken. Polisen har gjort fynd som talar för att skott avlossades i butiken, men ingen person ska ha skadats av skottet.

Gärningsmännen försvann springande mot idrottsplatsen i samhället. Det är oklart om de fick med sig något byte. Ingen har gripits.

– Vi söker för fullt. Vi har hundpatruller på plats bland annat som spårar.

Larmet om händelsen kom vid 20.30-tiden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons