Annons
Nyheter

Philip Morris ökar i Swedish Match

Philip Morris har ökat sitt innehav i Swedish Match till nästan 86 procent av aktierna, enligt den amerikanska koncernen.
Ekonomi • Publicerad 10 november 2022
Philip Morris ökar ägandet i Swedish Match till nästan 86 procent, enligt ett pressmeddelande. Arkivbild
Philip Morris ökar ägandet i Swedish Match till nästan 86 procent, enligt ett pressmeddelande. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Beskedet kommer sedan Philip Morris tidigare i veckan valt att gå vidare med förvärvet av Swedish Match trots att man inte nått upp till 90 procent av ägandet, vilket tidigare var ett villkor för att fullfölja transaktionen.

Philip Morris har även förlängt acceptfristen för budet till den 25 november.

Annons

När den tidigare acceptfristen löpte ut den 4 november hade ägarna till motsvarande 82,6 procent av aktierna i Swedish Match accepterat erbjudandet.

"Vi är glada över att redan inom de tre första dagarna på den förlängda acceptfristen ha uppnått ett ägande om nära 86 procent i Swedish Match" skriver Jacek Olczak, vd för Philip Morris i en kommentar.

"Vi uppmuntrar de återstående aktieägarna att acceptera erbjudandet så snart som möjligt under den förlängda acceptfristen, för att undvika att behöva vänta på utbetalning genom ett potentiellt tvångsinlösenförfarande, vilket vi avser initiera efter att vi uppnått ett ägande om mer än 90 procent", tillägger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons