Nyheter

Pojke död efter knivskärning – en gripen

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha knivhuggits under ett bråk i Stockholm på fredagskvällen. En annan tonårspojke har gripits misstänkt för mord.
Brott • Publicerad lördag 13:09
En allvarligt skadad tonårspojke hittades på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
En allvarligt skadad tonårspojke hittades på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm.Foto: Blåljusbilder/TT

– Tragiskt nog överlevde inte pojken de svåra skadorna. Polisen har fått in många vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan de här två individerna, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Larmet kom vid 23-tiden på fredagen. Bråket skedde vid stationen Luma i Hammarby sjöstad, där ett stort område har varit avspärrat för teknisk undersökning.

Enligt polisen mottog pojken flera hugg med en kniv eller annat vasst föremål. Han fick första hjälpen av allmänheten innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus.

– Vi har inte hittat föremålet så vi kan inte bekräfta om det är en kniv. Men hundpatruller är på plats för att söka efter det föremål som användes, säger Landberg och tillägger att polisen försöker samla in så mycket material som möjligt, från bland annat övervakningskameror.

Under lördagsförmiddagen kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen, en pojke under 18 år, i dennes hem. Bakgrunden till det dödliga bråket är oklar.

– Men vi ser ingen koppling till några gängkriminella uppgörelser.

Rebecca Landberg säger att polisen har förstärkt sin närvaro i området.

– Det här berör två tonåringar. Det är därför viktigt att ha mycket polisiär närvaro och krisstödjare från Stockholms stad på plats för att kunna ta hand om alla ungdomar som samlas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.