Annons
Nyheter

Polen sätter upp stängsel mot Kaliningrad

Polen • Publicerad 2 november 2022
Besökare i somras vid platsen där gränserna mellan Polen, Litauen och ryska exklaven Kaliningrad möts. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Den polska regeringen meddelar att man sätter upp ett stängsel vid gränsen mot den ryska exklaven Kaliningrad. Polen fruktar att Ryssland tänker sända en massiv migrantström över gränsen.

– Flygplatsen i Kaliningrad tar nu emot flyg från Mellanöstern och Nordafrika. Jag har bestämt att vidta åtgärder för att förbättra säkerheten vid den polska gränsen, säger försvarsminister Mariusz Blaszczak och tillägger att arbetet börjar omedelbart.

Annons

Gränsen mellan Polen och Kaliningrad är 210 kilometer lång. Stängslet ska bestå av taggtråd, vara två och en halv meter högt, tre meter brett och elektrifierat.

Redan i fjol byggde Polen en stålmur längs med gränsen mot Belarus, Rysslands allierade, efter att tiotusentals migranter strömmat in i landet den vägen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons