Annons
Nyheter

Polisanmäld för stinkande strumpor på buss

Indien • Publicerad 2 december 2017

Efter att ha klivit på bussen tog mannen av sig skorna och ställde dem vid mittgången. Framför honom och hans medpassagerare låg en resa på minst åtta timmar, från delstaten Himachal Pradesh i Himalayamassivet, till den indiska huvudstaden Delhi.

Men det fanns ett problem: Hans strumpor luktade. Så illa att de andra passagerarna i bussen började protestera. De krävde att han skulle slänga ut sockorna, vilket mannen vägrade.

Annons

Grälet blev så häftigt att busschauffören tvingades stanna vid en polisstation i den lilla staden Una.

– Han greps, anklagad för att ha orsakat allmän olägenhet, men släpptes senare mot borgen, säger polischefen i Una, Sanjeev Gandhi.

Enligt Gandhi hade mannen även orsakat kaos på polisstationen, där han riktat hot mot sina medpassagerare. Han hävdade att strumporna inte alls luktade, och anmälde de andra passagerarna och bussbolagets personal för trakasserier.

Mannen kunde lämna staden en dag senare – men i en annan buss, enligt polisen.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons