Annons
Nyheter

Polisen söker lekplatsskytt på ovanlig elcykel

Sommarens skjutning i Eskilstuna där en kvinna och en femårig pojke skottskadades vid en lekplats är allt jämt olöst. Nu ber polisen allmänheten om hjälp att hitta skytten.
Brott • Publicerad 8 november 2022
Gärningsmannen ska färdats på elcykeln av märket Vässla vid brottstillfället.Foto: Polisen/TT
Moderaternas Ulf Kristersson var en av flera partiledare som besökte bostadsområdet Årby i Eskilstuna efter skjutningen. Arkivbild.Foto: Per Karlsson/TT

På tisdagen valde polisen att släppa en övervakningsfilm från händelsen den 26 augusti. Den visar hur en maskerad person kommer åkandes på en svart elsparkcykel över en innergård. Sedan avlossar han ett tiotal skott mot en grupp människor innan han snabbt försvinner från platsen.

En femårig pojke och en kvinna som befann sig på en lekplats i närheten träffades av skotten, dock utan livshotande skador. Enligt polisen var ingen av dem några tänka måltavlor.

Elsparkcykel i beslag

Annons

Nu har den elsparkcykel som tros vara den som används vid skjutningen tagits i beslag och ska analyseras hos Nationellt forensiskt centrum. Polisen hoppas att bilderna på fordonet ska hjälpa de att hitta föraren.

– Det här är en väldigt ovanlig kickbicke, av märket Vässla, och som jag förstått det väldigt dyr, säger Christoffer Bohman, chef för Sörmlandspolisens utredningssektion, till Eskilstuna-Kuriren.

Agerade inte ensam

Enligt polisen ska skytten inte ha varit ensam vid tillfället. Ytterligare en person på en annan elsparkcykel ska ha väntat vid en tunnel i närheten, och polisen tror att de agerade tillsammans.

– Vi vill även ha hjälp med uppgifter kring den andra elsparkcykeln, den som stod i tunneln. Det är en vanlig modell, som man står på, säger Christoffer Bohman.

Skjutningen i augusti i stadsdelen Årby i Eskilstuna, som även varit plats för flera andra skottlossningar under året, fick stor uppmärksamhet. Flera partiledare uttryckte bestörtning över dådet och några av dem besökte också stadsdelen dagarna efteråt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons