Annons
Nyheter

Polisen söker tafsare på elsparkcykel

Brott • Publicerad 16 augusti 2021
Flera kvinnor har anmält att de blivit slagna på rumpan av en man på elsparkcykel vid sjön Trummen i Växjö. Obs. Mannen på bilden har ingenting med ärendet att göra.
Flera kvinnor har anmält att de blivit slagna på rumpan av en man på elsparkcykel vid sjön Trummen i Växjö. Obs. Mannen på bilden har ingenting med ärendet att göra.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Totalt har nu 15 kvinnor anmält att de utsatts för sexuella ofredanden vid sjön Trummen i Växjö, rapporterar lokala medier.

Förövaren uppges vara en man på elsparkcykel som kör ifatt kvinnor och smiskar dem på rumpan, enligt anmälarna.

Annons

– Man har daskat dem kraftigt i baken. I vissa fall är det så kraftigt att kvinnorna fått blåmärken, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

I förra veckan vädjade polisen om tips från allmänheten för att ta fast gärningsmannen, som enligt polisen är en ung man.

De första anmälningarna gjordes redan i slutet av juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons