Nyheter

Polisinsats på ungdomshem i Kalix

En omfattande polisinsats pågår vid ett ungdomshem i Kalix.
Obehöriga uppges ha tagit sig in på området, kanske genom ett hål i ett stängsel.
Brott • Publicerad 13 november 2020
Polisen har kallats till ett ungdomshem i Kalix efter uppgifter om ett fritagningsbesök. Arkivbild.
Polisen har kallats till ett ungdomshem i Kalix efter uppgifter om ett fritagningsbesök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt medieuppgifter handlar det om ett fritagningsförsök, vilket polisen bekräftar för TT:

— Vi arbetar utifrån tesen att man försöker frita någon som bor på hemmet. Vi har fortfarande betydande resurser på plast. Ännu har vi inte träffat på någon misstänkt, säger vakthavande befäl David Levy sent på fredagskvällen.

Ingen har gripits i samband med insatsen.

Enligt Norrländska Socialdemokraten har en man fångats på bild, men att det kan ha rört sig om två personer som tagit sig in på området vid 14-tiden på fredagen. På bilden syns en man i svarta kläder och munskydd, och med något som liknar ett vapen, skriver NSD och hänvisar till en icke namngiven källa.

Personerna ska ha lämnat området vid ungdomshemmet tämligen omgående.

Till NSD säger institutionschef Tomas Fjellvind att stämningen trots allt är lugn på hemmet. Mest bekymmersamt är enligt Fjellvind är att personalen inte kan gå av sina skift och att nattpersonalen inte tar sig in på området.

I augusti avvärjde polisen ett fritagningsbesök från ungdomshemmet, skriver Norrbottens-Kuriren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.