Annons

Polsk minister: Belarusgräns kan behöva stängas

Polen • Publicerad 5 augusti 2023
Polens vice utrikesminister Pawel Jablonski. Arkivbild.
Polens vice utrikesminister Pawel Jablonski. Arkivbild.Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Polens vice utrikesminister Pawel Jablonski säger att det finns ett konkret hot från Belarus och påstår att soldater från den ryska privatarmén Wagner har försökt ta sig in på polskt territorium.

– Vi väntar oss fler försök till attacker vid vår gräns, kanske fler försök att även kränka vårt luftrum, säger han till CNN.

Annons

– Vi överväger alla nödvändiga åtgärder för att skydda vårt territorium, skydda våra medborgare, inklusive fullständig isolering av Belarus och en fullständig stängning av gränsen, fortsätter Jablonski.

I tisdags sade Polen att två belarusiska helikoptrar kränkt landets luftrum och att man därför ökar antalet soldater vid gränsen. Belarus nekar till kränkningen och säger att påståendet är ett svepskäl för Polen att rusta upp vid gränsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons