GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Positiv förhandel på Stockholmsbörsen

Ekonomi • Publicerad 5 augusti 2022
Under de senaste dagarna har Stockholmsbörsen öppnat på plus. Arkivbild.
Under de senaste dagarna har Stockholmsbörsen öppnat på plus. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen ser ut att öppna på plus, enligt terminshandeln på IG Markets. Det är i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Det skulle i så fall bli tredje dagen i rad som Stockholmsbörsen öppnar positivt.

Under torsdagen stängde det breda OMXSPI-indexet på plus 0,7 procent. För det tunga OMXS30 var utvecklingen aningen högre, 0,8 procent plus.

Ljudboksbolaget Storytel lämnade under dagen sin kvartalsrapport, där det framgick att förlusterna efter skatter, räntor och avskrivningar uppgick till 6 miljoner kronor. Det är emellertid mycket mindre än de 19 miljoner kronor i förlust som analytikerna i snitt räknat med.

I eftermiddag väntas amerikansk sysselsättningsstatistik för juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.