GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Priserna på bensin och diesel sänks

Ekonomi • Publicerad 23 juni 2022
Ledande drivmedelspriser sänker priserna dagen före midsommarafton, som normalt är startskottet för sommarens bilsäsong. Arkivbild
Ledande drivmedelspriser sänker priserna dagen före midsommarafton, som normalt är startskottet för sommarens bilsäsong. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på bensin, diesel och andra drivmedel i kölvattnet på lägre världsmarknadspriser på oljeprodukter.

Listpriset på 95-oktanig bensin sänks med 25 öre till 23:03 kronor per liter på bemannade stationer. För diesel sänks priset med 15 öre till 26:61 kronor per liter.

Priset på biodrivmedel (HVO 100) sänks också med 15 öre, ned till 32:77 kronor per liter, medan priset på etanol (E85) sänks 60 öre till 20:17 kronor per liter.

Priserna kan variera lokalt och ligger normalt lägre på obemannade stationer.

Samtidigt som oljepriserna pressas på världsmarknaden motverkas effekten av detta av att dollarn har blivit dyrare och att energiprodukter normalt prissätts i dollar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.