Annons
Nyheter

Rabattsmäll för vindkraftsaktien

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2023
Altor säljer av hela sitt innehav i vind- och solkraftsbolaget OX2 med en rabatt på 9 procent. Arkivbild
Altor säljer av hela sitt innehav i vind- och solkraftsbolaget OX2 med en rabatt på 9 procent. ArkivbildFoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Vind- och solkraftsbolaget OX2:s aktie rasar med 9 procent på Stockholmsbörsen efter uppgifter om att riskkapitalägaren Altor sålt hela sitt innehav med en rabatt på just 9 procent.

Altor var inför affären näst största ägare i OX2, med ett innehav på 21,9 miljoner aktier. Det motsvarar omkring 8 procent av utestående aktier.

Annons

Altor fick 72:35 kronor per aktie för sitt innehav, vilket innebär att de drog in cirka 1,6 miljarder kronor på transaktionen.

Affären genomförs efter en delårsrapport från OX2 i fredags, där det framgick att bolaget inte sålde ett enda projekt under årets första kvartal.

– Det händer ibland, att det inte blir någon försäljning under ett kvartal. Men vi är väldigt glada för den stora utvecklingsportfölj som vi levererar, sade vd Paul Stormoen i samband med rapporten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons