Annons
Nyheter

Rånade i hem – får långa fängelsestraff

Brott • Publicerad 2 augusti 2023
Rånarna tvingade till sig offrens bankkoder och tömde deras konton. Arkivbild.Foto: Oscar Olsson/TT

De unga männen trängde sig in sina offers hem och rånade dem. Rånarna, som tvingade till sig offrens bankkoder och tömde deras konton, har nu i flera fall dömts till stränga straff, rapporterar Skånska Dagbladet.

De två rånen som männen nu fällts fär pågick under flera timmar, och rånoffren fick utstå allvarliga hot från de beväpnade gärningsmännen. Vid ett av dem överrumplades en sovande familj och alla tre familjemedlemmarna, varav en tonåring, fick sina händer och fötter surrade med silvertejp.

Drivande i brottsverksamheten var en 23-årig Lundabo och en 22-åring från Landskrona. De döms till sju och ett halvt års fängelse vardera. Till sin hjälp vid några av brotten hade de en 24-åring och en 22-åring som får fem år respektive skyddstillsyn och samhällstjänst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons