Annons
Nyheter

Regeringen kallar till nationellt klimatmöte

Politik • Publicerad 2 maj 2023
Statsminister Ulf Kristersson (M) inviterar till nationellt klimatmöte i Stockholm den 16 juni. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen bjuder in till nationellt klimatmöte i Stockholm den 16 juni, meddelar statsminister Ulf Kristersson (M) på Facebook.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) står också bakom onsdagens inbjudan som riktas till hundratals företrädare från näringslivet, universiteten, civilsamhället och fackföreningsrörelsen.

Annons

"Näringslivet är Sveriges nya miljörörelse. Vi behöver lägga den stabila grunden för industrins gröna omställning, för ny teknik och klimatsmarta investeringar", skriver statsministern i sitt inlägg.

Syftet med mötet är enligt honom att ta in synpunkter till arbetet med den klimathandlingsplan som ska presenteras senare i år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons