Annons
Nyheter

Region Dalarna får rätt om vaccinationskrav

Coronaviruset • Publicerad 2 mars 2022
Medarbetare inom Region Dalarna måste vara vaccinerade, enligt ett beslut från regionstyrelsen. Arkivbild.
Medarbetare inom Region Dalarna måste vara vaccinerade, enligt ett beslut från regionstyrelsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Förvaltningsrätten i Falun avslår överklagandena mot Region Dalarnas beslut om att medarbetare ska kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis, rapporterar dt.se

Beslutet fattades av regionstyrelsen i december förra året och innebär att uppvisande av vaccinationsbevis krävs av befintlig personal men även vid nyanställningar, praktik och andra typer av uppdrag.

Annons

Enligt regionen har det kommit in 115 överklaganden av beslutet men nu har alltså förvaltningsrätten gett regionen rätt genom att konstatera att det inte strider mot någon lag eller annan författning.

"Den här domen är principiellt viktig för oss men även för övriga Sverige. Trots visst motstånd tog Region Dalarna täten i den här frågan. Det känns nu bra att få bekräftelse på att vår etiska kompass var rätt kalibrerad", säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons