Annons
Nyheter

Regnet hotar ärtskörd

Väder • Publicerad 9 augusti 2023
Regnovädret Hans ställer till problem även i södra Sverige och FoodHills ärttröskor står stilla sedan i måndags. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Om vädret inte blir bättre under torsdagen finns risk att den resterande ärtskörden blir förstörd, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Ärttröskorna har stått stilla på fälten utanför Ängelholm sedan i måndags.

Annons

– Om det inte slutar att regna på onsdag kväll är det kris. Då kan det bli svårt att hinna med att få in ärtorna innan de är övermogna och säsongen är slut. Vi har fått in sex ton och behöver skörda ytterligare sex ton, säger Karl Vilhelm Beckman, vd på Foodhills i Bjuv som skördar ärtorna, till HD.

Han är annars är nöjd med ärtproduktionen sett över hela ärtsäsongen.

– Innan stoppet i måndags har det varit bra skördar och vi har haft mycket att göra. Personalen kan behöva en lite paus. Samtidigt hinner vi se över utrustning och göra en del underhåll på maskiner, säger Karl Vilhelm Beckman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons