Annons

Risk för vattenbrist under coronakrisen

Brist på kemikalier och sena leveranser kan komma att leda till en brist på dricksvatten i Sverige, enligt MSB.
– Det kan få konsekvenser för vår dricksvattentillgång på sikt, säger enhetschef Maria Bergstrand.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 13 april 2020
Maria Bergstrand vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det råder flera utmaningar för samhällsviktiga verksamheter i Sverige under coronakrisen, varnar Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, under en pressträff.

– Jordbruk, energiförsörjning och elektroniska kommunikationer kan komma att utmanas bland annat av brist på personal, brist på reservdelar och av störningar i logistik, säger Maria Bergstrand, enhetschef för operativ ledning.

Annons

– Det finns en risk för brist på kemikalier inom dricksvattenförsörjningen vilket kan få konsekvenser för vår dricksvattentillgång på sikt, säger Maria Bergstrand.

Det finns också en risk för fördröjning av leveranser av flockningsmedel som används för vattenrening, enligt Bergstrand.

Anna Hansson/TT

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons