GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ryanair: Miljardförlust men bättre än väntat

Ekonomi • Publicerad 16 maj 2022
Ett Ryanair-plan vid Frankfurts flygplats. Arkivbild.
Ett Ryanair-plan vid Frankfurts flygplats. Arkivbild.Foto: Arne Dedert/AP/TT

Irländska lågprisbolaget Ryanairs förlust minskade kraftigt, visar bolagets senaste bokslut.

Förlusten på 355 miljoner euro, drygt 3,5 miljarder svenska kronor, var något bättre än marknadens förväntningar och framförallt en rejäl förbättring jämfört med förlusten på omkring tio miljarder svenska kronor föregående år.

Flygbolaget uppger nu att man räknar med att transportera omkring 165 miljoner passagerare under det nya räkenskapsåret, även det en kraftig förbättring jämfört med 97 miljoner passagerare som åkte med Ryanair förra året.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.