Annons
Nyheter

Rydrevyn återuppstår efter femton år

600 av de 870 biljetterna är redan sålda, och nu börjar premiärnerverna göra sig påminda.
- Men vi är en amatörrevy och jämför oss inte med några andra, säger Gitte Ringberg som håller i trådarna för den återuppståndna Rydrevyn.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2006
Helsjukt. Bodil Persson som Calle, Lars Eriksson som Karl-Erik och Elisabeth Strandh som sköterska 1 i sketchen Helsjukt, skriven av Pernilla Karlsson. Foto: Kerstin Alriksson
Helsjukt. Bodil Persson som Calle, Lars Eriksson som Karl-Erik och Elisabeth Strandh som sköterska 1 i sketchen Helsjukt, skriven av Pernilla Karlsson. Foto: Kerstin AlrikssonFoto: 

Senast Ryd hade sin egen revy var 1991.

- Av olika skäl splittrades det dåvarande revygänget, och revyandet blev lagt i malpåse, berättar Gitte Ringberg som var med och spelade revy redan i mitten av 1980-talet. Men hon och Yvonne Svensson är faktiskt de enda av skådespelarna som stått på scen tidigare.

Annons

- Om jag inte räknar teatern man spelade i skolan, men det är ju 30 år sedan nu, konstaterar Elisabeth Strandh innan hon ikläder sig rollen som sköterska 1 i sketchen Helsjukt.

Klassisk nummerrevy

Men även om de har hela programmet klart - det blir en klassisk nummerrevy med mycket nyskrivet - återstår ännu mycket arbete innan premiären på påskafton, det vill säga den 15 april.

- Veckan innan påsk kommer vi praktiskt taget att bo nere i Folkets hus där vi ju också ska spela de fem föreställningar som vi har bokat in, säger Bodil Persson.

Nervositeten finns där naturligtvis också. Alla de cirka 25 personer som lägger ner själ och hjärta i revyn hoppas ju att de som sitter i publiken ska bli nöjda med det som framförs på scen.

- Vi har så mycket engagemang i gruppen och alla har något att tillföra, menar Gitte Ringberg. Och även om de betonar att det är en amatörrevy menar i alla fall Tobias Gustavsson att övning ger färdighet:

- I år är vi amatörer. Nästa år är vi proffs!

Kerstin Alriksson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons