GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Santa Maria återkallar tortillachips

Livsmedel • Publicerad 25 juli 2022
Paulig återkallar Santa Maria ekologiska tortillachips med bäst före-datum innan 30 mars 2023. Pressbild.
Paulig återkallar Santa Maria ekologiska tortillachips med bäst före-datum innan 30 mars 2023. Pressbild.Foto: Paulig

Livsmedelsföretaget Paulig, som äger varumärket Santa Maria, återkallar sina ekologiska tortillachips. Anledningen är att ämnena atropin och scopolamin finns i produkten.

Atropin och scopolamin är organiska föreningar som förekommer naturligt i växter som återfinns i majsfält. Måttlig konsumtion innebär inga risker, men får man i sig för mycket kan det orsaka yrsel, illamående och huvudvärk.

Tortillachipsen i fråga följer EU-lagstiftning, men äter man för mycket av dem kan den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskridas, skriver Paulig i ett pressmeddelande. Produkten återkallas därför som en försiktighetsåtgärd.

De produkter som berörs av återkallelsen är Santa Maria organic tortilla chips med bäst före-datum 2023-03-30 eller tidigare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.