GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SAS och kabinanställda i Norge överens

Ekonomi • Publicerad 30 november 2022
SAS flyger vidare i Norge i jul. Arkivbild.
SAS flyger vidare i Norge i jul. Arkivbild.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Jultrafiken i flygbolaget SAS norska verksamhet ser ut att kunna förlöpa utan strejkhot.

Flygbolaget är överens med de två norska facken för kabinpersonalen och har undertecknat ett kollektivavtal som löper till mars 2024.

Avtalet innehåller en löneökning på 3,7 procent.

– Det har inte varit aktuellt för oss att gå ned i lön. Vi har fått på plats ett avtal och säkrat våra medlemmar en moderat lönelyft som är i linje med övriga samhället, säger Bjarte Stedje, som leder ena fackförbundet Norsk kabinforening.

SAS förhandlingschef Svein Henriksen tycker att avtalet är viktigt och betonar att SAS står inför en historiskt krävande situation efter två år med pandemi, och att alla parter måste bidra om bolagets rekonstruktion ska lyckas.

– Vi kommer nu att fortsätta arbetet med rekonstruktionsplanen för SAS och säkra att vi levererar den i sin helhet. Och inte minst för att ta hand om våra resenärer och den viktiga jultrafik som nu står för dörren, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.