GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD-ordförande i Borlänge utesluts

Politik • Publicerad 19 oktober 2022
Kent Forschner-Hell, ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Borlänge, utesluts ur partiet. Arkivbild.
Kent Forschner-Hell, ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Borlänge, utesluts ur partiet. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kent Forschner-Hell, ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Borlänge, utesluts ur partiet, skriver Borlänge Tidning.

Det startades en utredning kring honom efter hans uttalanden då Kent Ekeroth rekryterats till posten som oppositionsråd i regionfullmäktige i Dalarna. Forschner-Hell sade att Aleksandra Børgesen, som var tvåa på SD:s regionlista, "bara var kvoterad". Børgesen lämnade partiet.

Det pågick även en annan utredning mot Forschner-Hell sedan tidigare, skriver tidningen. Nu har han uteslutits.

"I övrigt har vi ingen ytterligare information att delge i ärendet", skriver SD:s pressavdelning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.