Annons
Nyheter

Sex män åtalas för påskupplopp i Malmö

Brott • Publicerad 14 augusti 2023
Sex vuxna män åtalas misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under de så kallade påskupploppen i fjol. Arkivbild.
Sex vuxna män åtalas misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under de så kallade påskupploppen i fjol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sex män i åldern 20–42 år åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband att den högerextreme politikern Rasmus Paludan brände en koran vid Skånegården i utkanten av Malmö på påskafton i fjol.

Enligt åtalet har minst fyra polismän träffats av stenar och även Paludan ska ha träffats av en sten med en blödning som följd.

Flera åtal har väckts för de så kallade påskupploppen vid Skånegården och i stadsdelen Rosengård förra året samt i andra delar av Sverige. Nyligen dömdes exempelvis fyra ungdomar av hovrätten över Skåne och Blekinge för grovt blåljussabotage vid Skånegården den 16 april förra året. För två av dem blev påföljden sluten ungdomsvård.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons