GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SJ: 30 procent av biljetterna var för dyra

Trafik • Publicerad 17 november 2022
Man behöver inte kontakta SJ för att få tillbaka pengar. Arkivbild.
Man behöver inte kontakta SJ för att få tillbaka pengar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

SJ:s utbetalningar till de kunder som betalat högre priser till följd av bokningskaoset vid släppet av julbiljetterna har påbörjats i veckan – och enligt företaget är det runt 30 procent av biljetterna som prissattes för högt, rapporterar Dagens Nyheter.

SJ:s hemsida kraschade när biljetterna släpptes förra veckan. Dessutom höjdes priserna successivt och många fick betala ett högre pris än vad de fick erbjudande om från början.

Man behöver inte kontakta SJ för att få tillbaka pengar, och företaget bedömer att alla kommer att ha fått sin ersättning inom den tidsram som tidigare utlovats.

– Vi lovade att detta ska bli klart före jul när vi presenterade ersättningsbeslutet och det ser det ut som att vi ska kunna hålla, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell till tidningen.

Återbetalningen gäller för resor som köpts 9–10 november.

Fakta: Takpriserna

Återbetalningen gäller för biljetter som är köpta 9–10 november 2022 och för resor under perioden 11 december 2022 till 12 mars 2023. Den som betalat mer än beloppen nedan ersätts.

Resor med SJ Regional och SJ InterCity i 1 och 2 klass: 395 kronor per biljett.Resor med SJ Snabbtåg i 2 klass och 2 klass Lugn: 495 kronor per biljett.Resor med SJ Snabbtåg i 1 klass: 895 kronor per biljett.

Återbetalningen gäller inte för SJ:s nattåg.

Källa: SJ

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.