GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SJ krävs på vite för trasiga toaletter

Trafik • Publicerad 23 oktober 2022
SJ får vite för brister på toaletterna på nattågstrafiken till Jämtland. Arkivbild.
SJ får vite för brister på toaletterna på nattågstrafiken till Jämtland. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/ TT

SJ tvingas att betala vite på 159 000 kronor för brister på nattågen mellan Stockholm och Duved. Det fastslår Trafikverket i ett beslut, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

Vid tjugo tillfällen under september månad har toalett eller dusch varit ur funktion, enligt Trafikverket. Varje enskilt tillfälle kostar SJ 5 000 kronor.

Även temperaturen på toaletterna har varit bristfällig. Dessutom har punktligheten brustit vid 21 tillfällen under september.

Trafikverket konstaterar att SJ brutit tågtrafikavtalet med verket i och med bristerna.

Även i februari utfärdade Trafikverket ett avtalsvite mot SJ, då på närmare 270 000 kronor för brister i nattågstrafiken till Jämtland. Då konstaterades bland annat att ett fyrtiotal toaletter varit ur funktion.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.