Annons
Nyheter

Skarpt föremål i Helsingborg oskadliggjort

Ett skarpt föremål i Helsingborg har oskadliggjorts av polisens bombexperter.
Efter undersökning visade det sig vara en modifierad fyrverkeripjäs.
Brott • Publicerad 3 april 2021
Misstänkt farligt föremål i Helsingborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Sprängverkan är inte lika kraftig som en handgranat eller annan bomb, men pjäsen hade kunnat orsaka skador på personer i dess omedelbara närhet om man på något sätt hade lyckats få den att explodera, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Polisen larmades strax efter klockan 11 på påskafton om ett misstänkt farligt föremål vid ett grönområde i närheten av ett bostadsområde. En avspärrning upprättades.

Annons

Exakt hur fyrverkeripjäsen hade modifierats vill polisen inte säga. Polisen bedömer inte att föremålet var riktat mot någon särskild person eller objekt med tanke på placeringen.

– Det är osäkert om den är placerad där eller om det är någon som har slängt den ifrån sig eller tappat den, säger Calle Persson.

Avspärrningen är hävd. Polisen har ingen misstänkt.

– Det kommer troligtvis att upprättas en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Sedan får vi se vad utredningen ger.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons