GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skogsbrand i Småland under kontroll

Brand • Publicerad 21 juni 2021
En helikopter vattenbombar branden utanför Mönsterås. Bilden togs i lördags.
En helikopter vattenbombar branden utanför Mönsterås. Bilden togs i lördags.
Foto: Suvad Mrkonjic/TT
Brandbilar vid ledningsplatsen i Finsjö under skogsbranden i helgen.
Brandbilar vid ledningsplatsen i Finsjö under skogsbranden i helgen.
Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Den stora skogsbranden som i Finsjö nordväst om småländska Mönsterås är under kontroll, uppger räddningstjänsten för TT.

Under helgen har flera räddningstjänster från södra och västra Sverige deltagit i släckningsarbetet, och vattenbombning har skett med hjälp av flygplan och helikopter.

– Branden är under kontroll. Vi har nu övergått från att hålla begränsningslinjen till att faktiskt avancera in i brandområdet, säger Magnus Klase, pressansvarig vid räddningstjänsten.

Från och i dag kommer två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att arbeta med att vattenbomba branden. Branden bröt ut i fredags och täcker ett område på omkring 100 hektar.

Det kommer dock ta tid innan området är säkerställt och branden helt släckt, uppger Klase.

– Det kommer att ta många dagar. Det är beroende på hur mycket folk vi kan ha igång.

Ingen bebyggelse hotas av bränderna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer