Nyheter

Skönhetsmiss greps efter Mrs World-tävling

Sri Lanka • Publicerad 8 april 2021
Förra Mrs World-drottningen Caroline Jurie har gripits misstänkt för misshandel, men släppts mot borgen.
Förra Mrs World-drottningen Caroline Jurie har gripits misstänkt för misshandel, men släppts mot borgen.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Den regerande skönhetsdrottningen i tävlingen Mrs World, Caroline Jurie, greps i söndags för att ha slitit kronan av den nya vinnarens huvud. Mrs World är en skönhetstävling för gifta kvinnor och inte att förväxla med Miss World, som är för ogifta kvinnor.

Den nya Mrs World, Pushpika de Silva, är nämligen separerad och Jurie hävdade att hon därför bryter mot tävlingens regler.

Pushpika De Silva fick efter händelsen uppsöka sjukhus för sina skador och Caroline Jurie greps och togs in på förhör.

Nu har hon släppts mot borgen, men rättegång väntar enligt polis. De Silva misstänks för misshandel och skadegörelse på teatern Nelum Pokuna i Colombo, där tävlingen hölls.

Priset har nu lämnats tillbaka till den rättmätiga vinnaren, sedan arrangörerna kunnat bekräfta att De Silva faktiskt rent tekniskt fortfarande är gift, då hon inte har inte skilt sig från sin make.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.