Annons
Nyheter

Sköterska avskedad – nioåring sexuellt ofredad

Brott • Publicerad 9 augusti 2023
Tre anmälningar om sjuksköterskan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg. Han är också dömd för sexuellt ofredande mot en nioårig patient. Arkivbild.
Tre anmälningar om sjuksköterskan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg. Han är också dömd för sexuellt ofredande mot en nioårig patient. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En sjuksköterska i Blekinge har avskedats efter att ha dömts för sexuellt ofredande mot en nioåring, som han i tjänsten ställde en rad intima frågor till, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Sjuksköterskan hade tidigare blivit varnad och under en period varit avstängd från sin tjänst efter anmälningar från två kvinnliga patienter.

Annons

Den ena kvinnan uppgav att mannen kysst henne, tagit på henne och tryckt sin kropp mot hennes i samband med en undersökning. Enligt den andra kvinnans utsattes även hon för sexuellt ofredande. Båda kvinnorna uppgav att de känt sig omtöcknade i samband med händelserna, vilket de misstänker beror på tabletter de fått av sköterskan.

Samtliga tre fall har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons