Nyheter

Skotertrafik testas på villagator i Gällivare

Trafik • Publicerad 12 april 2021
Under våren pågår ett försök i Gällivare att tillåta snöskotertrafik på gator i bostadsområden till skoterleder. I kommunen finns över 8 000 skotrar. Arkivbild.
Under våren pågår ett försök i Gällivare att tillåta snöskotertrafik på gator i bostadsområden till skoterleder. I kommunen finns över 8 000 skotrar. Arkivbild.Foto: Björn Sigurdsön/TT

Under våren pågår ett försök i Gällivare att tillåta snöskotertrafik på gator i bostadsområden på väg till skoterleder. I maj ska kommunen utvärdera hur försöket har fungerat och besluta om tillåtelsen av skotertrafik på gator kan permanentas, rapporterar SVT Norrbotten.

Provperioden gäller i områdena Gällivare, Malmberget och Koskullskulle i den skotertäta kommunen. Enligt Transportstyrelsen finns det över 8 000 snöskotrar registrerade.

– Vi har otroligt mycket skotrar i Gällivare och det är lite klurigt att ta sig till skoterlederna. Då blir det att man kanske kör över andras fastigheter eller skidspår och det är klart att det skapar konflikter och det är ingen hållbar situation i längden, säger Henrik Ölvebo (MP), ordförande i samhällsplaneringsutskottet, till SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.