Annons
Nyheter

Skott avlossade mot flerfamiljshus i Solna

Brott • Publicerad 5 november 2022
Polisen utreder grovt vapenbrott och grovt olaga hot efter att skott avlossats mot porten till ett flerfamiljshus i Solna. Arkivbild.
Polisen utreder grovt vapenbrott och grovt olaga hot efter att skott avlossats mot porten till ett flerfamiljshus i Solna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera skott har avlossats mot entrédörren till ett flerfamiljshus i Solna. Larmet kom in till polisen strax efter 07.30 på lördagsmorgonen, men det är oklart om skotten avlossades då eller tidigare under natten.

– Det är boende som upptäcker att det är hål i entrédörrens fönster, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Annons

Polisen kan inte svara på om någon som bor i fastigheten var måltavla för skotten.

– Det vet vi inte ännu, det kommer vi att utreda. Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot, men i nuläget finns ingen målsägare för brotten, säger Daniel Wikdahl.

Ingen är heller gripen efter skottlossningen. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och samlat in föremål som ska analyseras. En dörrknackning har också genomförts i området.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons