Annons
Nyheter

Skott mot 77-åring – tonårspojke släppt

Brott • Publicerad 10 augusti 2023
Skott avlossades i söndags mot en lägenhet i Västra Kattarp i Malmö. En 77-årig man som bor där träffades i ansiktet. Arkivbild.
Skott avlossades i söndags mot en lägenhet i Västra Kattarp i Malmö. En 77-årig man som bor där träffades i ansiktet. Arkivbild.Foto: Anderas Hillergren/TT

Den 15-årige pojke som varit anhållen som misstänkt för mordförsök mot en 77-årig man i söndags har släppts på fri fot, rapporterar Sydsvenskan.

Skott trängde in genom ett fönster i mannens bostad sent på kvällen och han träffades i ansiktet. Han var inledningsvis allvarligt skadad, men har senare kunnat lämna sjukhuset. Enligt åklagare Terese Törnell ser skottlossningen mot mannens bostad ut att ha varit en felskjutning.

Annons

– Vi håller på att utreda, jag vågar inte uttala mig till 100 procent. Men det ser ju ut att vara så, säger hon till tidningen.

För att en person under 18 år ska kunna häktas krävs synnerliga skäl. Enligt åklagaren är 15-åringen fortsatt misstänkt, men efter att ha gjort en helhetsbedömning anser hon inte att det finns skäl att begära honom häktad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons