Annons
Nyheter

Småland: Polisen varnar för kyrkogårdsstölder

Två kvinnor blev bestulna på sina handväskor i fredags i samband med kyrkogårdsbesök i Kalmar län. Nu väljer polisen att gå ut och varna igen.
Oskarshamn • Publicerad 3 oktober 2017

En kvinna i 70-årsåldern har anmält till polisen att hon i fredags, vid lunchtid, blev bestulen på sin handväska. Kvinnan parkerade vid Skogskyrkogården i Mönsterås. När hon kom tillbaka till bilen efter sitt besök på kyrkogården var hennes handväska försvunnen.

Bara någon timme senare upptäckte en annan kvinna, som varit på begravning på Stengatan i Oskarshamn, att hennes handväska också var försvunnen. Även den här kvinnan hade förvarat väskan i sin bil. Polisen misstänker ett samband mellan händelserna.

– Vi hade en sådan raid i augusti och då var vi ute och varnade mycket för det. Detta är de första fallen på en dryg månad. Det är inga lokala tjuvar det handlar om, utan folk som reser runt och tittar på publika parkeringar och liknande, säger Robert Loeffel, pressinformatör hos polisen.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons