Annons
Nyheter

SMHI utökar varningarna inför Dennis

Ovädret Dennis med centrum söder om Island rör sig mot Sverige. SMHI har utfärdat varningar om snödrev, kraftiga regn och höga vattenflöden på många håll i landet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Väder (TT) • Publicerad 15 februari 2020
Hårda vindar och mycket regn kommer att dra in över Sverige under helgen. Arkivbild.
Hårda vindar och mycket regn kommer att dra in över Sverige under helgen. Arkivbild.Foto: Andrew Matthews/AP/TT

Lågtrycket, som i Storbritannien fått namnet Dennis, drar in med vindar som kan komma upp i 25 meter per sekund och stora regnmängder. På sina håll kan det komma 30–40 millimeter regn.

– Det kommer att vara mycket hårda vindbyar och stora regnmängder, säger SMHI:s meteorolog Jon Jörpeland.

Annons

Ovädret, som ännu inte klassas som en storm i Sverige, kommer att fylla på redan fulla sjöar och vattendrag i södra delarna av landet vilket gör att det finns risk för översvämning. SMHI varnar för höga vattenflöden i bland annat Småland, Skåne och Västra Götaland.

Under lördagsmorgonen utfärdade SMHI även en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i Kronobergs län.

Ovädret väntas påverka landet fram till på måndag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons