Annons
Nyheter

Smitande rattfyllo skadade flera

Brott • Publicerad 3 mars 2021
En man misstänks för brott efter att ha orsakat en trafikolycka i Örebro, smitit och sedan voltat av vägen kort därpå. Arkivbild.
En man misstänks för brott efter att ha orsakat en trafikolycka i Örebro, smitit och sedan voltat av vägen kort därpå. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer har förts till sjukhus efter en vansinnesfärd genom Örebro. Den sannolikt berusade föraren är en av dem.

I en första olycka i centrala Örebro krockade tre bilar, varpå en av dem snabbt lämnade platsen. Två personer som satt i andra fordon har förts till sjukhus.

Annons

– En person ska inte vara allvarligt skadad. Den andre, en förare, låg på marken enligt det första larmet, säger Bergslagspolisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

En annan person försökte följa efter den smitande bilen, men tappade bort den i anslutning till E18. Några minuter senare larmades det om en ny olycka, där just denna bil voltat på en väg.

Föraren, en man i 40-årsåldern, bedömdes vara kraftigt berusad och fördes till sjukhus.

– Bilen har ju voltat, så han kan vara skadad. Han har kört fort från början för att smita undan, säger polisen Johannesson.

Mannen misstänks för flera brott och får lämna blodprov till polisen på sjukhuset.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons