Annons
Nyheter

Solresor i konkurs – få resenärer drabbade

Ekonomi • Publicerad 5 november 2020
Företaget bakom Solresor har gått i konkurs. Arkivbild.
Företaget bakom Solresor har gått i konkurs. Arkivbild.Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Bolaget bakom reseföretaget Solresor har gått i konkurs. Det skriver Solresor på sin hemsida , där de även skriver att all verksamhet har upphört.

– Det är inga resenärer som är ute och reser just nu på grund av corona och det är ganska få som bokat paket som drabbas, säger Peder Hornshøj, vd för Travel Co Nordic, som gått i konkurs, till TT.

Annons

Drabbade resenärer som bokat resor med Solresor kan enligt företagets hemsida få dessa återbetalda av den danska resegarantifonden.

Enligt Hornshøj har reseföretaget inte varit en särskilt stor aktör på den svenska marknaden de senaste åren.

– Runt 2012–2013 var Solresor kanske den fjärde eller femte största aktören i Sverige när det kommer till paketresor och då hade man runt 170 000 svenska resenärer, men på senare år har marknadsandelen blivit mindre, säger Peder Hornshøj.

Konkursförvaltaren arbetar med att sälja varumärket Solresor.

– Den danska delen som heter Bravo Tours har man lyckats köpa ut ur konkursboet och vi hoppas att det ska bli så även med Solresor, säger Hornshøj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons