GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stenkastning mot danska bilar i Skåne

Brott • Publicerad 22 juni 2021
Polisen vet inte varför det är just danska förare som utsätts. Arkivbild.
Polisen vet inte varför det är just danska förare som utsätts. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Danskregistrerade bilar attackeras i Ystad, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

33 fall av stenkastning mot danska bilar, alla utom ett fall har skett på E65:an mellan Ystad och Svedala. Enligt anmälningarna ska stenkastningen skett under perioden maj-juni. Patric Nyhlén, kommunpolis i Ystad säger till SVT att man i nuläget inte vet varför det är just danska förare som utsätts.

Händelserna rubriceras som framkallande av fara för annan och skadegörelse och nu arbetar polisen med att tala med de drabbade för att skapa sig en exakt bild av vad som som har hänt och hur.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer