Annons
Nyheter

Stenlyckepaviljong flyttas?

Socialdemokraterna i Alvesta vill att både Vislandaskolan och Prästängsskolan görs större. På sikt vill de bygga en ny F-3-skola i östra Alvesta.
- Beslutet måste tas på februaris kommunfullmäktige, säger Anne-Christine Niklasson (s).
Nyheter • Publicerad 27 januari 2006

Enligt den socialdemokratiska modellen ska Vislandaskolan bli större genom en utbyggnad, som den flygel, som Smålandsposten nämnt tidigare. Prästängsskolan ska ges utökad lokalyta genom att paviljongen som står vid Stenyckeskolan, flyttas dit.

- Eleverna och lärarna måste få en drägligare arbetsmiljö, betonar Anne-Christine Niklasson, som anser, att nedläggningen av Stenlyckeskolan var ett stort misstag.

Annons

- Vi ville behålla Stenlyckeskolan för att se över organisationen i Alvesta tätort. När den skulle läggas ned fick vi ett underlag, som visade att eleverna skulle få plats på Grönkullaskolan och på Prästängen, men detta har visat sig inte stämma, konstaterar hon.

Enligt Anne-Christine Niklasson och socialdemokraterna behövs en ny F-3-skola i östra Alvesta.

- Men det är på sikt och den ska inte byggas vid Prästängsskolan, tomten är för liten. Paviljongen får rum där, säger hon.

- Jag hoppas, att det kan bli beslut om Prästängsskolan och Vislandaskolan på kommunfullmäktiges februarimöte och att bygget och paviljongen kan vara klart till höstterminsstarten, säger hon.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons