Annons
Nyheter

Stockholm säger upp avtal med larmleverantör

Vård • Publicerad 15 mars 2021
Stockholms stad säger upp avalet med Tunstall om leveranser av trygghetslarm i Stockholm. Arkivbild.
Stockholms stad säger upp avalet med Tunstall om leveranser av trygghetslarm i Stockholm. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter upprepade problem säger Stockholms stad upp det avtal man tidigare tecknat med företaget Tunstall om leveranser av trygghetslarm i Stockholm, skriver SVT.

Stockholms stad gjorde i fjol en stor upphandling av trygghetslarm med Tunstall, i en affär värderad till 14 miljoner kronor. Trygghetslarmen uppvisade dock allvarliga brister, framförallt vad gäller funktionerna vid ett strömavbrott – och trots att Tunstall genomfört vissa förändringar väljer Stockholms stad nu att säga upp avtalet.

Annons

Stockholms stad uppger för SVT att Tunstall hittills levererat drygt 1 000 larm, varav ett fåtal ska ha skickats vidare till brukare.

Enligt äldreförvaltningens kommunikationschef Carl Smitterberg kommer dessa larm att bytas ut.

"Jag kan inte påminna mig om att vi gjort något liknande tidigare", säger han till SVT.

27 kommuner har ramavtal med Tunstall via SKL Kommentus, som ägs av Sveriges kommuner och regioner (SKR).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons