Annons
Nyheter

Spelbolag i botten på backande börs

Stockholmsbörsen backade svagt på fredagsförmiddagen, och nedgången tilltog under dagen. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 1,0 procent vilket var i linje med de europeiska storbörserna.
Ekonomi • Publicerad 5 mars 2021
Nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Bland sänkena fanns spelbolaget Evolution Gaming som tappade 4,7 procent, mest på storbolagslistan OMXS30. Till förlorarna hörde också mätteknikkoncernen Hexagon och industrijätten Atlas Copco, som backade 2,6 respektive 2,1 procent.

En tredjedel av bolagen på OMXS30 steg dock. Bäst av dem gick Assa Abloy och Telia. Låsbolaget klättrade 1,2 procent och telekombolaget ökade 1,0 procent. Storbankerna, SEB undantagen, steg också. Handelsbankens aktie klättrade exempelvis 0,9 procent,

Annons

Stockholmsbörsen följde Tokyobörsen, som tappade något på fredagen. Där har investerarna reagerat negativt på bland annat Kinas ekonomiska prognoser och på farhågorna om ökad inflation i USA.

Även de ledande Europabörserna backade, FTSE-index i London 0,3 procent, DAX-index i Frankfurt 1,0 procent och CAC40-index i Paris 0,8 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons