Annons
Nyheter

Muntert på börsen – SBB mot strömmen

Det har varit uppåt på Stockholmsbörsen sedan årsskiftet – och uppgången fortsatte på måndagen. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 2,4 procent.
Ekonomi • Publicerad 9 januari 2023
Börsveckan inleddes uppåt. Arkivbild.
Börsveckan inleddes uppåt. Arkivbild.Foto: Johan Hallnäs/TT

Börsveckan inleddes uppåt på Stockholmsbörsen med 29 av 30 bolag på OMXS30-listan på plus. Enda undantaget var fastighetsbolaget SBB som backade 0,4 procent.

Till vinnarna hörde Nibe industrier som steg 6,6 procent. Gruvbolaget Boliden och molntjänstbolaget Sinch ökade med 5,7 procent vardera.

Annons

Hittills i år har Stockholmsbörsen stigit drygt 6 procent.

Även de ledande Europabörserna steg på måndagen. CAC40-index i Paris gick upp 0,9 procent medan DAX-index i Frankfurt steg 1,4 procent. Londonbörsens FTSE-index ökade 0,3 procent.

Uppgångarna kommer efter ett glädjeskutt på Wall Street i fredags sedan nya lönesiffror i USA presenterats. De visade på en avmattning och skapade därför förväntningar på marknaden om att Feds räntehöjningstakt ska sakta in.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons