Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen stängde på plus

Veckans första handelsdag slutar uppåt på Stockholmsbörsen. OMXS-index steg 0,7 procent.
Börs • Publicerad 7 februari 2022
Stockholmsbörsen har vänt. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En svag uppgång i den inledande handeln på New York-börsen bidrog till att lyfta även Stockholmsbörsen som efter en svängig handelsdag avslutade på plus.

Bland OMXS30-bolagen är Evolution som utvecklar livekasinotjänsten den stora vinnaren. Bolaget som släpper bokslut på onsdag lyfte 4,8 procent, följt av Assa Abloy som fortsätter att stiga efter förra veckans delårssiffror, upp 3,2 procent.

Annons

Stigande räntor bidrar till ett lyft för banksektorn i form av bland annat 2,7 procent för SEB och 1,8 procent för Handelsbanken.

I motsatt riktning gick bland annat Tele2, som sjönk 1 procent efter att ha fått sänkt rekommendation av SEB.

Under morgonen släppte prylkedjan Clas Ohlson statistik gällande månadsförsäljning för januari och stängde på plus 0,6 procent.

Ögonstyrningsbolaget Tobii meddelade att man för förhandlingar om att leverera teknik till Sonys spelkonsol Playstation, aktien stängde på 4,5 procent.

På de stora Europabörserna var det också positiva tongångar. Börsen i London stängde 1,1 procent upp och Paris på 0,9 procent. Även Frankfurtbörsen hade vid 17.45-tiden gått upp 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons