GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tågstopp vid Göteborg till onsdag morgon

Trafik • Publicerad 17 maj 2022
Samtliga tåg på Västkustbanan till Göteborg, eller från Göteborg söderut, påverkas av en tågkrock i Mölndal. Arkivbild.
Samtliga tåg på Västkustbanan till Göteborg, eller från Göteborg söderut, påverkas av en tågkrock i Mölndal. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det blir ingen tågtrafik förbi Mölndal, strax söder om Göteborg, förrän tidigt på onsdagsmorgonen. Den prognosen gav Trafikverket på tisdagseftermiddagen.

Stoppet påverkar alla tåg från Göteborg söderut, och omvänt.

Orsaken är en olycka vid Mölndals station sent på måndagen.

– Ett arbetsfordon hade spårat ur, och blev sedan påkört av ett godståg, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Under tisdagen pågick bärgning av fordon och vagnar. Enligt uppgift måste man också sanera utsläpp av diesel.

Som följd av olyckan går inga tåg mellan Mölndal och Kållered. På den sträckan får man i stället åka ersättningsbuss, uppger Västtrafik.

Tåg mot Göteborg söderifrån vänder i Kållered eller Kungsbacka.

Resenärer mellan Göteborg och Mölndal hänvisas till spårvagnstrafiken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.